ایجاد کمیته مشترک ایمنی حمل‌ونقل ریلی و جاده‌ای
نويسنده: مدیر ، ۴ بهمن ۱۳۹۴ ، بدون دیدگاه

​نشست کارگروه ایمنی شبکه حمل‌ونقل ریلی و جاده‌ای با حضور مشاور وزیر راه شهرسازی، مدیران کل دفتر ایمنی راه و حریم، دفتر آمار، ایمنی و ترافیک سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای ، و نمایندگانی از شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران و مرکز تحقیقات راه و شهرسازی در محل سازمان راهداری و حمل‌و نقل جاده‌ای برگزار شد.

در این نشست دکترمرتضی باقری مشاور وزیر راه و شهرسازی از نام‌گذاری هفته ایمنی حمل ونقل ریلی از ۲۴ الی ۳۰ بهمن ماه در کشور خبر داد و افزود :
تا کنون موضوع هفته ایمنی حمل‌ونقل ریلی در کشور مطرح نبوده است و فقط در زمینه جاده‌ای و ایمنی راه‌ها اقداماتی انجام شده بود که با پیشنهاد مدیرعامل شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران مقرر شد هر سال ۲۴ بهمن ماه تا ۳۰ بهمن ماه هفته حمل ونقل ایمنی راه آهن و ریلی نام گذاری شود و برای هر روز یک موضوع نام‌گذاری شده است.
دکتر باقری ایجاد کمیته مشترک ایمنی جاده و ریل را یکی از موارد مهم در دستور کار این نشست اعلام کرد :
شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران و سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای می‌توانند همکاری و تعامل دو جانبه و موثری در زمینه مسائل ایمنی در جاده‌ها و مسیرهای ریلی داشته و موضوعات مهمی از جمله راه‌اندازی قطارهای پرسرعت ، تقاطع ها در مسیرهای جاده‌ای، حمل‌ونقل مواد خطرناک و طراحی فاصله ایمن بین ریل و جاده و عبورهای غیرمجاز را به طور دقیق و علمی بررسی و شناسایی کنند.
مشاور وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد:با توجه به این که تمرکز اصلی در بحث تصادفات بیشتر برروی عامل
زیرساخت‌ها و وسایل نقلیه بوده است و به عامل انسانی کمتر توجه شده است، طی تاکیدات مقام عالی وزارت راه و شهرسازی مکاتباتی با دانشگاه‌ها و مراکز علمی صورت گرفته است تا با راه‌اندازی رشته روانشناسی ترافیک و بهره‌گیری از تجربیات علمی و دانشگاهی، در زمینه کاهش نقش عوامل انسانی در تصادفات جاده‌ای گام‌های موثری برداشته شود.
وی همچنین با اشاره به موفقیت سازمان راهداری و حمل ونقل جاده‌ای در راه‌اندازی N.G.O های مربوط به ایمنی و کاهش تصادفات جاده‌ای افزود :
در بخش حمل‌ونقل ریلی هم پیشنهاد می‌شود جمعیت طرفداران ایمنی ریلی راه‌اندازی شود و بتواند هم‌گام با بخش جاده‌ای اقدامات ایمنی را در سطح وسیع‌تری در کشور انجام دهد.
مهران قربانی مدیرکل دفتر ایمنی راه و حریم سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای طی سخنانی اظهار داشت :
با توجه به این که موضوع ایمنی حمل‌ونقل ریلی و جاده‌ای بحث نوینی است که تاکنون تجربیاتی در این زمینه نداشته‌ایم، از این رو امید است ایجاد کمیته مشترک در دو بخش جاده‌ای و ریلی فصل جدیدی در پژوهش‌های قابل بررسی و موضوعات قابل طرح در زمینه ایمنی در حریم راه‌آهن و مسیرها و تقاطع‌های شریانی و آزادراه‌ها ایجاد شده و برای سال آینده برنامه‌های مشخص دراین زمینه تدوین گردد.
همچنین جواد هدایتی مدیرکل دفتر آمار، ایمنی و ترافیک با اشاره اقدامات گسترده‌ای که در زمینه ایمنی مدارس حاشیه راهها و برنامه‌های فرهنگی در سازمان انجام یافته است افزود:
تمرکز بر روی عامل انسانی در موضوع ایمنی حمل‌ونقل بسیار مهم می باشد و با طراحی و رویکردی که در وزارت راه و شهرسازی انجام گردیده است یقیناً تاثیر خود را خواهد داشت.
در ادامه این نشست مدیرکل روابط عمومی شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران نماینده معاونت ساخت و نگهداری راه روستایی وزارت راه و شهرسازی و مدیر پروژه ارتقای ایمنی راه آهن نظرها و پیشنهادهای خود را در زمینه موضوعات و اقدامات قابل انجام در هفته ایمنی حمل ونقل ریلی بیان کردند.